Burgery z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Dodany przez: Julka Migdalska (więcej moich przepisów)

Przepyszne, wegetariańskie burgery, których zapach roznosi się po całej kuchni. Możliwe do zrobienia zarówno w wersji wegetariańskiej jak i wegańskiej :) Ich piękny, złoty kolor spowodowany dodatkiem kurkumy GALEO sprawia, że
Obejrzane: 158
Porcje: 12
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 360 g cieciorki
  • 1 szt jajko (lub jajko chia w wersji wegańskiej)
  • 1 jajko chia (1 łyżka chia + 4 łyżki wody -> odstawione na 15 min)
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki mąki z cieciorki/jaglanej
  • 4 łyżki prażonych nasion słonecznika
  • 0.5 pęczka koperku/natki pietruszki
  • 2 łyżki tahini
  • 8 szt suszonych pomidorów
  • 0.5 łyżeczki kurkumy firmy GALEO
  • Pieprz cayenne firmy GALEO do smaku
  • Sól do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×