Sloppy Joe
Składniki
- 1 kg wołowiny
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki jalapeno
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki sosu Worcester
- 250 ml piwa
- puszka krojonych pomidorów
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- sól
Przygotowanie:
Krok 1
Wołowinę mielimy w maszynce do mielenia mięsa, cebulę kroimy w kostkę. Mięso, cebulę i rozdrobniony czosnek wrzucamy na zimną patelnię (to spowoduje, że mięso nie zbije nam się w grudki), smażymy do zrumienienia. Dorzucamy do tego pokrojone w drobną kostkę jalapenio, ketchup, musztardę, Worcester, piwo i pomidory z puszki. Gotujemy na niewielkim ogniu, do redukcji płynów, pod koniec dodajemy cukier i sól. Pamiętajcie, żeby nie wysuszyć mięsa na wiór, niech pływa w niewielkiej ilości sosu. Mięsem faszerujemy buły.
Przepis z vloga Kuchnia Kwasiora.