BAVETTE BARILLA Z OWOCAMI I CZEKOLADĄ
Składniki
- 4-5 szt płatów Lasagne Barilla
- 1 szt puszka schłodzonego mleka kokosowego (można zastąpić serkiem mascarpone)
- 3 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżek miodu
- ½ szklanek jagód
- 1 łyżeczek soku z cytryny (opcjonalnie)
- Trochę jagód do dekoracji
Przygotowanie:
Krok 1
1) Płynną część mleka kokosowego odlej, a stałą przełóż do miski i ubij na możliwie
sztywno. Możesz dodać sok z cytryny dla smaku.
Krok 2
2) Jagody zblenduj z miodem i jogurtem naturalnym.
Krok 3
3) Płaty Lasagne Barilla ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i przełóż
na talerze.
Krok 4
4) Przestudzone płaty lasagne posmaruj śmietanką kokosową i nakładaj jeden na drugi.
Przekrój przełożone płaty na ćwiartki tak, by uzyskać średniej wielkości trójkąty.
Krok 5
5) Na końcu polej sosem jagodowym i posyp jagodami.