Makaron razowy z ciecierzycą
Składniki
- 200 g makaronu razowego
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów
- 4 łyżeczki tymianku
- 2 łyżeczki majeranku
- 0.5 papryczki chili
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka oliwy do smazenia
Przygotowanie:
Krok 1
Pokrojoną paprykę i cebule w kostkę oraz posiekaną papryczkę chilli i czosnek wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż cały czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem.
Krok 2
Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem.
Krok 3
Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem.