Chrupiąca pasta z wędzonego łososia z czosnkowym posmakiem
Składniki
- 200 g kremowego serka czosnkowego
- 125 g wędzonego na gorąco łososia
- 5 łyżek drobno posiekanego ogórka w pikantnej zalewie octowej / w curry
- 2.5 łyżki drobno posiekanego świeżego ogórka
- 2 łyżki posiekanych pistacji
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Łososia oddzielamy od skóry i rozdrabniamy. Do miseczki przekładamy serek i ugniatamy widelcem, aby stal się bardziej plastyczny. Dodajemy łososia, pokrojone ogórki, koperek oraz pistacje. Delikatnie mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Podajemy razem z pieczywem.
Smacznego!