Piernikowe masło z orzechów nerkowca (bez cukru)

Dodany przez: widzimrka (więcej moich przepisów)

Powstało na potrzeby (tymczasowej) diety bez cukru. Jako że stewii nie znoszę, a nerkowce są słodkie... :-)
Obejrzane: 193
Porcje: 10
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • min. 200 g orzechów nerkowca
  • 1 łyżka oleju z orzechów włoskich na 200 g orzechów
  • przyprawa do pierniczków do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Orzechy podprażyć lekko na patelni.

Krok 2

Wrzucić do robota kuchennego i zacząć miksować. Najpierw pojawią się okruchy, a potem z orzechów zacznie wytrącać się tłuszcz. W międzyczasie dodać olej z orzechów włoskich, to masło szybciej i łatwiej się zrobi.

Krok 3

Miksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji, w trakcie wyłączając urządzenie, jeśli zaczyna się przegrzewać.

Krok 4

Doprawić do smaku przyprawą.

Krok 5

Jeśli ktoś może, dosłodzić jeszcze ksylitolem, syropem klonowym (będzie najsmaczniejszy) lub syropem z agawy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×