Grillowany camambert z rukolą
Składniki
Ser:
- 4 szt sera camembert
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 opakowanie mieszanki studenckiej
- 2 łyżki miodu wrzosowego z Borów Tucholskich
- 0.5 soku z cytryny
- 5 moreli
sałatka
- 5 pomidorów suszonych
- 8 oliwek zielonych
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie Fit and easy rukola
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Na patelni grillowej na małym ogniu i delikatnie muśniętej olejem grillujemy krążki camembert. Jak camembert spuchnie to zdejmujemy z ognia na talerz (ok 2minut z każdej ze stron).
Krok 2
Na patelni podsmażamy mieszankę studencką.
Krok 3
Następnie dodajemy 2 łyżki miodu i sok z cytryny. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone morele i krótko dusimy. przekładamy orzechy z morelami na ser.
Krok 4
SAŁATKA: Rukolę, suszone pomidory i pokrojone oliwki mieszamy. Przyprawiamy Układamy na talerzu z serem. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek.