Omletowe wytrawne babeczki z płatkami kukurydzianymi
Składniki
- 1.5 szklanki płatki kukurydziane
- 6 szt jajka
- 100 g ser żółty
- 100 g kukurydza konserwowa
- 1 łyżka szczypiorek
- 1 szt papryka czerwona
- 1 szczpyta por
- 1 łyżka masło
- 1 szczpyta sól i pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka wbijamy do miski i rozkłócamy. Dodajemy do nich starty żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną drobno paprykę, pora i szczypiorek.
Krok 2
Następnie dodajemy szklankę płatków kukurydzianych (ja używam płatków Lubella Corn Flakes) i wszystko mieszamy razem. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Krok 3
Metalowe foremki do babeczek smarujemy odrobiną masła i wlewamy do nich masę. Każdą babeczkę posypujemy pozostałymi płatkami.
Krok 4
Pieczemy w nagrzanym do 180oC piekarniku przez około 12-15 minut. Smacznego!