Jajeczne muffiny
Składniki
- 7 szt jaj
- 0.25 szt małej papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- 0.5 szt cebuli
- 8 szt pomidorków koktajlowych
- 4 szt pomidorów suszonych z oliwy
- 50 g sera Feta
- 100 g szynki lub innej wędliny wg upodobań
- 0.5 łyżeczki suszonej natki pietruszki Galeo
- pieprz ziołowy Galeo
- 0.5 łyżeczki suszona Bazylia Galeo
Przygotowanie:
Krok 1
1. Wszystko poza jajkami można dowolnie zmieniać, łączyć i dobierać, po prostu tak jak mamy ochotę
Krok 2
2.Wszystkie składniki kroimy w drobna kostkę a jajka rozkłócamy z solą i pieprzem i dodajemy pozostałe przyprawy ( ilość wg naszych preferencji ) . Pokrojone składniki wrzucamy do mufinkowych ( babeczkowych ) foremek i do 3/4 wysokości zalewamy jajkiem i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 15-20 minut ( białko musi się dobrze ściąć ) i już…. już gotowe cudowne danie śniadaniowe lub np. ciepła pyszna kolacja.