Kieszonki z pieczarkami
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 40 dkg pieczarek
- 1 większa cebula
- 3 łyżki masła
- opcjonalnie natka pietruszki
Przygotowanie:
Krok 1
Na patelni z masłem podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, doprawiamy i smażymy do całkowitego zredukowania płynu. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy.
Krok 2
Gotowe ciasto francuskie, lekko rozwałkowujemy. Kroimy kwadraty wielkości ok 10x10 cm.
Krok 3
Na każdy kwadrat nakładamy farsz. Zamykamy ściągając każdy z rogów kwadratu do góry. Rogi zaciskamy razem.
Krok 4
Kieszonki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 15-20 min.