Nowalijkowa przekąska
Składniki
- 1 ogórek
- 3-4 plasterki żółtego sera
- 3-4 rzodkiewki
- 2-3 łyżki majonezu
- odrobina wasabi
- garść ulubionych kiełków
- zielona cebulka
- sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Krok 1
1. Ogórek pokroić na kilkucentymetrowe walce, obrać ze skórki, wydrążyć środek uważając, by nie uszkodzić zewnętrznej części.
2. Z majonezu, wasabi i grubo tartych rzodkiewek przyrządzić dip – doprawić solą i pieprzem.
3. Żółty ser pokroić w kilkucentymetrowe paski, owinąć nim ogórkowe walce, łączenia spiąć wykałaczkami. Wierzch owinąć zieloną cebulką, środek wypełnić dipem.
4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem ulubionych kiełków.