Roladki w galarecie
Składniki
- 10 plastrów szynki konserwowej
- 10 plastrów żółtego sera
- farsz:
- 200 g serka twarogowego z chrzanem
- 4 łyżeczki chrzanu śmietankowego
- 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
- sól
- pieprz
galareta:
- 2 szklanki rosołu
- 3 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
Krok 1
Składniki na farsz przełożyć do miseczki. Rozgnieść widelcem. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
Na każdy plaster szynki kłaść plaster sera (w podobnej wielkości do plastrów szynki) oraz obfitą ilość farszu na jednym z końców szynki. Zwinąć roladki w rulon.
Krok 3
Gotowe przełożyć do półmisków.
Krok 4
Żelatynę spożywczą rozpuścić w gorącym rosole/bulionie.-Odstawić do ostygnięcia. Zalać roladki i odstawić do lodówki by stężała.