Pasztet z jajecznym oczkiem
Składniki
- 1 kg mięsa mielonego
- 200 g wątrobki
- 1 surowe jajko
- 4 jajka ugotowane na twardo
- szczypta soli
- 0.5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0.5 łyżeczki pieprzu
- 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 0.5 łyżeczki imbiru
- 0.5 łyżeczki kolendry
- 0.5 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1 cebula
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki chrzanu
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Wątróbkę zmielić, dodać do reszty mięsa. Dodać surowe jajko, bułkę tartą, chrzan i przyprawy.
Krok 2
Keksówkę natłuścić, wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć połowę farszu, rozłożyć całe, oskubane ugotowane jajka, przykryć resztą farszu. Piec ok. godz w 180st.