Rolki z pieczywa tostowego z dipem paprykowym
Składniki
- - 6 kromek pieczywa tostowego
- - 12 plasterków sera Gouda MSM Mońki
- - 1 świeża papryka czerwona
- - 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
- - 80 g pomidorów suszonych w oleju
- - papryka chilli, sól do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Świeże pieczywo tostowe rozwałkować wałkiem na ok. 0,5 cm. Na każda kromkę położyć po dwa plasterki sera żółtego i ciasno zwinąć. Zgrillować z dwóch stron na patelni na złot kolor.
Krok 2
Przygotować dip: paprykę pokroić w cząstki i chwilę podsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać paprykę chilli i doprawić solą do smaku. Zblendować na gładką masę, ostudzić i przelać do miseczek.