SAŁATKA OWOCOWA Z KRUSZONKĄ MIODOWO-ORZECHOWĄ
Składniki
- 1 melon żółty
- 1 mango
- 1 pomarańcza
- 1 banan
- 10 orzechów włoskich
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego
Przygotowanie:
Krok 1
Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
Krok 2
Obierz owoce. Banan pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańcze pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki i całość posyp kruszonką orzechową.