Sałatka z rukoli – z krewetkami i parmezanem

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Ultra szybki do zrobienia przepis, idealny na lekką kolacyjkę - może być ze świecami...
Obejrzane: 4388
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • garść rukoli
  • 6-8 dużych krewetek (mogą być mrożone)
  • 3 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku
  • płatki lub wiórki parmezanu
  • pieprz według uznania

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na bardzo ciepłą patelnię wrzucić masło, dodać wyciśnięty ząbek czosnku i krewetki. Mieszając co jakiś, czas smażyć krewetki, aż staną się różowe. Jeżeli są mrożone, poczekać aż odparuje większa część wody.
Popieprzyć.

Krok 2

Na talerzu ułożyć rukolę. Polać ją bezpośrednio z patelni sosem maślano-krewetkowym, zgarnąć resztki czosnku i pieprzu. Posypać płatkami parmezanu.

Polana gorącym sosaem rukola szybko więdnie, więc spożywać od razu :-)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×