Szalotki duszone w białym winie z sosem pomidorowym z majerankiem

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

Inwencja własna, wyszło przepysznie. Może być jako sos, dodatek do obiadu - ja podałam do pieczonych boczniaków i ziemniaczków...palce lizać!!
Obejrzane: 1608
Porcje: 2
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 kg cebulek szalotek ekologicznych
  • 1 opakowanie pomidorów z puszki lub przecieru
  • 5 łyżeczek majeranku
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 3 łyżeczki soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szalotki obieramy- co jest pracą mozolną, ale opłacalną. Wrzucamy do wok-a (najwygodniej) i zalewamy winem. Dusimy 15 minut.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i majeranek. Dusimy kolejne 15 min i solimy.

To wszystko- wychodzą przepyszne słodkie cebulki z winnym posmakiem!!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×