Szparagi z gremolatą i serem pecorino

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Przepis na szparagi z gremolatą i serem pecorino. Gremolata to posypka składająca się z posiekanej natki pietruszki, czosnku oraz tartej skórki z cytryny.
Obejrzane: 226
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g zielonych szparagów
  • pęczek natki pietruszki
  • skórka z 1 cytryny
  • 1 duży ząbek czosnku
  • oliwa
  • sól
  • kawałek sera pecorino

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki, skrapiamy oliwą i pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Jeżeli chcecie, możecie je jeszcze obrać obieraczką do warzyw - ja tego nie robiłam. Natkę i czosnek drobno kroimy, skórkę z cytryny trzemy na najmniejszych oczkach - wszystko mieszamy. Szparagi posypujemy tą mieszanką, solimy i dodajemy pecorino.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×