Ekspresowa letnia sałatka
Składniki
Salatka
- 2 garście rukoli
- 2 garście roszponki
- 2 garście szpinaku sałatkowego
- 0.5 pęczka buraka liściowego Mangold
- 2 pomidory
- 2 jajka na twardo
Sos
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 opakowania wody
- 0.5 soku z cytryny
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
Krok 1
Wszystkie liście dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze części. Jajko obieramy i kroimy w ósemki. Pomidory również kroimy w ósemki.
Czosnek drobniutko siekamy i rozgniatamy z solą.W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu.
Na talerz wykładamy wszystkie rodzaje sałat, układamy na nich jajka i pomidory, polewamy sosem. Gotowe !