Sałatka z indykiem, koprem włoskim i pesto
Składniki
- 500 g piersi z indyka
- 2 sałaty rzymskie mini
- pół kopru włoskiego
- 1 łyżka pesto z natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy extra virgin
- pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
Przygotowanie:
Krok 1
Indyka kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie, obsmażamy indyka na dużym ogniu, krótko - dosłownie 2 minuty. Chodzi o to żeby był jednocześnie soczysty i zrumieniony. Sałatę kroimy wg własnych upodobań, koper kroimy w cienkie piórka (albo jak tam chcecie :)). Pesto mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą. Wszystko ze sobą mieszamy, na koniec można jeszcze doprawić solą i pieprzem.