Sałatka z kiełków z grzybami mun
Składniki
- 2 puszki kiełków fasoli mung
- 0.5 szklanki grzybów mun
- 2 marchewki
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 3 łyżeczki miodu
- 3 łyżki octu ryżowego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 szt soku z limonki
- 0.5 łyżeczki soli
- 1 papryczka jalapenio
Przygotowanie:
Krok 1
Grzyby mun zalać wrzątkiem, odczekać chwilę następnie odsączyć z wody i pokroić w paski. Kiełki odsączyć na sicie z nadmiaru wody i odstawić. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, marchewki zetrzeć maszyną na cienkie długie paski lub pokroić ręcznie. Wszystko razem połączyć w naczyniu. Przygotować z reszty składników marynatę, którą następnie zalać sałatkę. Podawać od razu.
Smacznego:)