Sałatka z pieczonej brukselki z roszponką, orzechami laskowymi i serem parmezan
Składniki
- 1 kg brukselki
- 2 opakowania roszponki Fit&Easy
- mały pęczek świeżej mięty
- 100 g sera parmezan w płatkach
- 1 kubek orzechów laskowych
- sok z 1 cytryny
- oliwa z oliwek extra virgin
- słodka papryka w płatkach
- sól morska do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Umytą brukselkę pokroić w plastry, skropić oliwą z oliwek, oprószyć papryką oraz solą morską, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez około 15 minut.
Gotową brukselkę przełożyć na półmisek, posypać płatkami sera parmezan, pokruszonymi orzechami laskowymi, świeżą roszponką, posiekaną miętą i skropić sokiem z cytryny