Sałatka z pierożkami tortellini
Składniki
- 1 opakowanie pierożków tortellini (tutaj trójkolorowe z mięsem)
- 1 świeży ogórek
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 pomidor
- 2-3 łyżek majonezu kętrzyńskiego
- 1 opakowanie jogurtu
Przygotowanie:
Krok 1
Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie ostudzić.
Krok 2
Kukurydzę odsączyć, wsypać do miski, dodać pierożki.
Krok 3
Pomidora i ogórka pokroić w kostkę, dodać do miski. Wymieszać majonez z jogurtem/śmietaną, ja dodałam dwa ząbki czosnku, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Połączyć sałatkę z sosem, całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej godzinkę.