Sałatka z tuńczykiem i fasolą „czarne oczko”

Dodany przez: SmakiPortugalii.pl (więcej moich przepisów)

Sałatka z tuńczykiem i fasolą."Fasola z czarnym oczkiem" ( ang. black eyed beans , łac. Vigna unguiculata] to jedna z najbardziej popularnych odmian fasoli w kuchni portugalskiej.
Obejrzane: 6319
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 puszki steków z tuńczyka
  • 1 puszka fasoli
  • 1 jajko na twardo
  • 1 mała cebula cukrowa
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • kwiat soli
  • pieprz
  • ocet winny

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę - bardzo delikatnie osolić, pozostawić na 5 min.
Posiekać natkę pietruszki.
Otworzyć puszkę fasoli i odsączyć. Jajko drobno posiekać.

Zmieszać posiekaną cebulę,jajko, fasolę, natkę pietruszki i tuńczyka. Dodać ocet winny i oliwę (użyć również oliwy z puszki ). Dodać pieprz do smaku.

Podawać na liściach cykorii.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×