Granola jabłkowo-cynamonowa

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 294
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 jabłka
  • 1 szklanka rodzynek
  • pół szklanki ziaren słonecznika
  • pół szklanki otrębów żytnich
  • pół szklanki siemienia lnianego
  • pół szklanki płynnego miodu
  • płaska łyżeczka cynamonu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jabłka obieramy i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach. W misce mieszamy resztę składników (poza rodzynkami), dodajemy jabłka i dokładnie mieszamy. Zawartość miski rozsypujemy na blasze do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach - do zrumienienia. Pamiętajcie o częstym mieszaniu granoli, żeby się nie przypaliła. Po upieczeniu dodajemy rodzynki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×