Omlet ze szpinakiem i serem feta
Składniki
- 6 szt jajek
- 3 łyżki mleka
- 200 g szpinaku FIT&EASY
- 130 g sera feta
- 2 łyżki masła
- 1 sól do smaku
- 1 pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Szpinak posiekać i przełożyć do garnuszka. Doprawić lekko solą i pieprzem, po czym włączyć palnik i podgrzewać do momentu, aż nie będzie surowy.
Krok 2
Jajka wbić do miski, dodać mleko, szczyptę soli i pieprzu, po czym roztrzepać trzepaczką.
Krok 3
Na dużej, teflonowej patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną, wyłożyć na niej równomiernie szpinak, zaś na szpinak pokruszyć ser feta. Smażyć na bardzo lekkim ogniu do momentu, aż spód się przyrumieni, po czym omlet przepołowić/przeciąć na pół i każdą z połówek złożyć, tak żeby farsz znalazł się w środku. Chwilę jeszcze smażyć i przełożyć na talerze.