Smoothie bowl mango z malinami, granatem i orzechami

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

smoothie bowl
smoothie bowl -  Smaczne, lekkie i szybkie w przygotowaniu, czego chcieć więcej :). Mango bowl z malinami, granatem i orzechami jest mega petardą smakową plus daje energię na kilka godzin. Idea bowls narodziła się wśród surferów. Lekki, dający energię posiłek, jestem fanką :) Mango jest owocem zawierającym wiele wartości odżywczych, jeśli macie do niego dostęp warto przynajmniej raz w tygodniu zaprosić je do Waszych dań :) Ponieważ  powinny być bardzo gęste do przygotowania używamy mrożonego banana, mrożonego puree z mango i niewielkiej ilości wody, całość pulsacyjnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Można też do przygotowania użyć świeżego banana i mrożonego puree z mango, konsystencja będzie ciut luźniejsza. Nie polecam używania tego dania nie mrożonego banana i mango, konsystencja może być zbyt luźna i cała dekoracja naszego smoothie bowl może się zatopić. Po przełożeniu do miski zblendowanej masy, dekorujemy ją malinami, posiekanymi orzechami włoskimi, ziarnami granatu, wiórkami kokosowymi oraz innymi dodatkami wedle uznania. Zjadamy tuż po przygotowaniu.  
Obejrzane: 1957
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 1 banan mrożony
  • 100 g mrożonego puree z mango
  • maliny mrożone lub świeże
  • 1 łyżka wiórki kokosowe
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka ziarna granatu
  • 1 łyżka ziarna kakaowca (opcjonalnie)
  • suszone kwiaty do dekoracji
  • listki świeżej mięty
  • 0.33 szklanki przegotowanej wody

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ponieważ smoothie bowl powinny być bardzo gęste do przygotowania używamy mrożonego banana, mrożonego puree z mango i niewielkiej ilości wody, całość pulsacyjnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Można też do przygotowania użyć świeżego banana i mrożonego puree z mango, konsystencja będzie ciut luźniejsza. Nie polecam używania do smoothie bowl nie mrożonego banana i mango, konsystencja może być zbyt luźna i cała dekoracja naszego smoothie bowl może się zatopić. Po przełożeniu do miski zblendowanej masy, dekorujemy ją malinami, posiekanymi orzechami włoskimi, ziarnami granatu, wiórkami kokosowymi oraz innymi dodatkami wedle uznania. Zjadamy tuż po przygotowaniu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×