Smoothie bowl mango z malinami, granatem i orzechami
Składniki
- 1 banan mrożony
- 100 g mrożonego puree z mango
- maliny mrożone lub świeże
- 1 łyżka wiórki kokosowe
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka ziarna granatu
- 1 łyżka ziarna kakaowca (opcjonalnie)
- suszone kwiaty do dekoracji
- listki świeżej mięty
- 0.33 szklanki przegotowanej wody
Przygotowanie:
Krok 1
Ponieważ smoothie bowl powinny być bardzo gęste do przygotowania używamy mrożonego banana, mrożonego puree z mango i niewielkiej ilości wody, całość pulsacyjnie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Można też do przygotowania użyć świeżego banana i mrożonego puree z mango, konsystencja będzie ciut luźniejsza. Nie polecam używania do smoothie bowl nie mrożonego banana i mango, konsystencja może być zbyt luźna i cała dekoracja naszego smoothie bowl może się zatopić. Po przełożeniu do miski zblendowanej masy, dekorujemy ją malinami, posiekanymi orzechami włoskimi, ziarnami granatu, wiórkami kokosowymi oraz innymi dodatkami wedle uznania. Zjadamy tuż po przygotowaniu.