Keczup z cukinii

Dodany przez: Joanna Mokrzycka (więcej moich przepisów)

Keczup jest bardzo smaczny, nadaje się zarówno na kanapkę jak i na sos do makaronu lub pizzy.
Obejrzane: 1412
Porcje: 10
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1.5 kg cukinii
  • 0.5 kg cebuli
  • 600 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 0.5 kg cukru
  • 1 szklanka octu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cukinię obrać pokroić w kostkę, cebulę obrać pokroić w piórka zasolić garścią soli i odstawić na 2-3 godziny.

Krok 2

Po upływie danego czasu odlać trochę wody ( pozostawić ok. 1,5 szklanki) gotować do zmięknięcia cukinii.

Krok 3

Gdy cukinia będzie miękka dodać przyprawy, przecier pomidorowy, cukier i ocet.

Krok 4

Następnie doprowadzić do wrzenia i zmiksować na gładka masę.

Krok 5

Potem nałożyć do słoiczków zakręcić. pasteryzować ok. 10 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×