Chłodnik z ogórka, awokado i jabłka.

Dodany przez: malgorzata.agnieszka (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 396
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 400 ml kefiru
  • 250 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 3 ogórki gruntowe
  • 1 awokado
  • 1 jabłko
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ogórek obierz, zetrzyj na tarce. Awokado obierz, pokrój w małą kostkę (0,5 cm x 0,5 cm). Jabłko umyj, pokrój w małą kostkę.

Krok 2

W misce umieść ogórek, awokado i jabłko, dodaj sok z limonki i wymieszaj.

Krok 3

Dodaj kefir, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i koper, ponownie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wstaw do lodówki na pół godziny. Podawaj schłodzone.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×