Orientalna zupa z burakiem liściowym i listkami curry
Składniki
- 3 szt buraka liściowego mangold
- 1 szt włoszczyzny
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 4 szt ziemniaków
- 2 łyżeczki zielonej pasty curry
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki suchych liści curry
- 1 łyżeczka przyprawy pięć smaków
Przygotowanie:
Krok 1
Z włoszczyzny gotujemy wywar warzywny. Następnie wyjmujemy ugotowaną włoszczyznę i gotujemy w wywarze pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Z wyjętych warzyw kroimy w plasterki marchewkę i dodajemy do wywaru.
Krok 2
Kroimy liście buraka liściowego w paski i dodajemy do wywaru, następnie dodajemy po kolei: mleko kokosowe, pastę curry, przyprawę 5 smaków, sos sojowy i skruszone w rękach listeczki curry.Gotujemy 5 minut. Odrobinę liści zostawiamy na koniec do posypania.
Smacznego!!