Krem dyniowo-selerowy z imbirem

Dodany przez: Aktywne Żywienie (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 780
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g dynia hokkaido
  • 200 g seler
  • 0.25 łyżeczki sproszkowany imbir
  • 0.5 łyżeczki suszony tymianek
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 ząbek czosnek
  • pół szt cebula
  • 1 łyżeczka sól
  • pół łyżeczek pieprz
  • 1 garść pestki dyni

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

-rozgrzewamy piekarnik do 200C. Dynię, seler wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy do miękkości. Około 30minut
-rozgrzewamy patelnię i podsmażamy czosnek oraz cebulę
-upieczone warzywa łączymy czosnkiem oraz cebulą i blendujemy na gęsty krem. Na koniec dodajemy imbir, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy
-całość posypujemy pestkami dyni

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×