Chłodnik ze szpinaku z melonem

Dodany przez: dealcooking (więcej moich przepisów)

Kolorystycznie jest bardzo monochromatycznie, ale wcale nienudnie smakowo. Dodatkowo melon można wykorzystać do eko-miseczek, w których można podać chłodnik.
Obejrzane: 1449
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:
312,9kcal
kalorie
63,3g
węglowodany
15,1g
białko
3,2g
tłuszcze
7,6g
błonnik
7,5mg
cholesterol
189,1mg
magnez
486mg
wapń
4,6mg
żelazo

Składniki

  • 100 g szpinak świeży
  • 500 ml maślanka
  • 1 szt melon galia
  • 1 szt cytryna
  • sól
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szpinak dokładnie myjemy i jeszcze mokry wrzucamy na patelnię, smażymy bez tłuszczu.

Krok 2

Szpinak łączymy z maślanką, sokiem z połowy cytryny, solą i pieprzem, blendujemy.

Krok 3

Melon kroimy na pół, wyciągamy łyżką pestki oraz miąższ, z którego wydrążamy kulki lub inny kształt, dodajemy do zupy, schłodzonej wcześniej w lodówce.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×