Zupa z dyni

Dodany przez: BliskoMichy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 262
Porcje: 6
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 szt dynia hokkaido
  • 2 łyżki masło
  • 2 łyżki oliwa
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 szczpyta rozmarynu
  • 1 opakowanie ser feta
  • 0.5 szklanki pestki dyni
  • 1 łyżeczka imbir w proszku
  • 1 łyżeczka papryczka chilli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Dynię kroimy na części, polewamy oliwą, dorzucamy czosnek i rozmaryn. Pieczemy w 180 st. około godziny lub aż będzie miękka

Krok 2

W garnku rozpuszczamy masło, dorzucamy ząbek czosnku oraz dynię. chwię samzymy, dosypujemy przyprawy i sól. Gotujemy aż będzie się rozpadać, miksujemy. Jesli zupa wydaje nam się za gęsta dolewamy odrobinę mleka.

Krok 3

Podajemy posypaną pokruszoną fetą i pestkami dyni wczesniej uprażonymi na suchej patelni

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×