Tajska zupa dyniowa z pastą curry

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

Przepyszna zupa o zrównoważonym smaku- ostra, kwaśna, słona i słodka...
Obejrzane: 3494
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 szt dyni hokkaido (niewielka)
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki czerwonej pasty curry
  • 3 szt liści limonki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Obieramy dynię i kroimy- wkładamy do garnka i zalewamy mlekiem kokosowym. Dodajemy listki limonki. Gotujemy do miękkości. Dodajemy pastę curry czerwoną. Wyjmujemy listki i miksujemy na gładką masę. Dosmaczamy wedle uznaniu- można pokropić cytryną, dosolić...lub zostawić jak jest. Sugeruję pastę curry własnej roboty!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×