Włoska Pomidorowa
Składniki
- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 L przecier pomidorowy
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- łyżek bazylii suszonej
- cukier do smaku
- sól do smaku
- ząbków czosnku
- opakowań sera Bri
- 6 łyżek pestek dyni
- szczypta curry
- pieprz do smaku
- kilka kropel oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Krok 1
Robimy bulion warzywny: gotujemy wodę w zielem angielskim oraz liściem laurowym. Kiedy się zagotuje solimy i wrzucamy pokrojona włoszczyznę. Gotujemy 20 min.Pamiętajmy zostawic miejsce na przecier pomidorowy!
Krok 2
Wlewamy przecier, koncentrat, cukier, bazylię. Mieszamy. Gotujemy 30min.
Krok 3
Pestki dyni prażymy na petelni z kroplą oliwy z oliwek oraz szczyptą curry i soli.
Krok 4
Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek.
Serwujemy z kawałkami sera i prażonymi pestkami dyni .
Smacznego!!
*Zamiast sera Bri może być Camembert, Feta albo Bryndza.