Zupa cebulowo ziemniaczana

Dodany przez: MalgosiaZ (więcej moich przepisów)

Jedliście kiedyś zupę z dwóch warzyw i nie więcej? To jest zupa z dwóch warzyw, ziemniaka i cebuli a jej smak jest wręcz idealny! Zupa idealnie nadaje się na wieczorne chłody więc szczególnie ją polecam:)
Obejrzane: 5644
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 3 szt cebuli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 ml śmietanki 12%
  • 700 ml bulionu warzywnego lub wody
  • 0.25 pęczka świeżego tymianku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić w garnku, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej smażyć przez około 10 minut ciągle mieszając. Zalać bulionem lub wodą i gotować aż ziemniaki zmiękną, następnie zmiksować blenderem na krem, przecedzić przez sito, doprawić solą i pieprzem.

Przelać do miseczek, wierzch polać łyżeczką oliwy z oliwek i oprószyć świeżym tymiankiem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×