Zupa krem z marchewki z masłem orzechowym

Dodany przez: dealcooking (więcej moich przepisów)

Taka kompilacja smaków zaskakuje, ale tylko cudownie przyjemnym smakiem. Po jednym jej spróbowaniu, stwierdziłam że już nigdy nie zjem zwykłej marchewkowej. Masła nie trzeba wiele, żeby uzyskać ten mój ulubiony smak:)
Obejrzane: 2555
Porcje: 8
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 1 kg marchewki
  • 1.5 L bulionu, trzeba go tyle, żeby przykrył o 4 cm poziom pokrojonej marchewki
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka curry w proszku
  • 1 łyżka masła
  • 1 szt cebula
  • sól i pieprz do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Posiekaną cebulę szklimy na maśle w garnku, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę i chwilę smażymy.

Krok 2

Zalewamy bulionem i gotujemy, aż marchewka będzie całkowicie miękka.

Krok 3

Blendujemy, dodajemy masło orzechowe, curry.
Solimy i pieprzymy jeśli jest to potrzebna, według uznania.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×