Tarta z malinami i borówkami

Dodany przez: Marcello (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1714
Porcje: 8
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g serka mascarpone
  • 20 dkg malin
  • 20 dkg borówek amerykanskich
  • 3 łyżki cukru
  • cukier puder opcjonalnie

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Gotowe ciasto francuskie rozwałkowujemy i układmy w formie, dociskamy do brzegów. Widelcem nakuwamy ciasto i wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 stponi na 10 min.

Krok 2

Serek mascarpone rozcieramy z cukrem na jednolitą masę.

Krok 3

Na podpieczonym spodzie z ciasta francuskiego rozsmarowujemy masę z serka i cukru. Na wierzchu układamy maliny, borówki i wstawiamy do piekarnika na 15-20 min.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×