Zapiekane awokado z tofu i serem kozim
Składniki
- 1 szt awokado
- 0.33 opakowania tofu
- 25 g sera koziego
- 5 szt pomidorków koktajlowych
- 1 garść orzechów włoskich
- 0.33 pęczka pietruszki zielonej
- szczypt sól ziołowa
- szczypt pieprz
- łyżek oliwy
Przygotowanie:
Krok 1
Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę tofu.
Krok 2
Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i wyciągamy łyżeczką 1/2 masy. Masę awokadową, pomidorki koktajlowe i ser kozi kroimy w kosteczkę.
Krok 3
W miejsce po pestce nakładamy tofu, awokado, pomidorki, ser kozi i orzechy. Całość oprószamy solą ziołową i pieprzem.
Krok 4
Przygotowane awokado zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez 10 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
.