Zapiekanka warzywna
Składniki
- 0.25 kalafiora
- 1 papryka
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 300 ml bulionu warzywnego
- 0.5 bakłażana
- pieprz
- sól
- 50 ml oleju sezamowego
- 1 cukinia
- 1 marchew
- tymianek
- 2 sery mozzarella
Przygotowanie:
Krok 1
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na oleju sezamowym. Przełóż do wolnowaru. Dodaj pokrojone
w kostkę warzywa, tymianek oraz czosnek. Całość podlej bulionem warzywnym. Przykryj pokrywę
i włącz na tryb Low na 2,5 h. Na tarce zetrzyj ser i posyp na wierzch – misę wolnowaru wstaw do piekarnika na temp. 220 stopni na 10 min.
Krok 2
Udekoruj świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.