Wykwintne jabłka z pigwą

Dodany przez: Cezia (więcej moich przepisów)

Pyszny, lekki, jesienny deser. Przygotujesz go z aromatycznych polskich jabłek i słodkiej pigwy Eterno.
Obejrzane: 476
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 4 jabłka
  • 1 opakowanie Pigwa do herbaty” Eterno
  • 1 szt laska cynamonu
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżki bita śmietana

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Umyte jabłka należy wydrylować, tak aby nie uszkodzić dna. Do każdego z nich włożyć parę łyżeczek pigwy ze słoiczka, polać łyżeczką miodu, zalać syropem pigwowym.

Krok 2

Wstawić do piekarnika na 180 stopni C. Piec około 10 -15 minut, sprawdzać czy jabłka za bardzo się nie zarumieniają, w czasie pieczenia można polewać resztą syropu ze słoika. Po wyjęciu zetrzeć na tarce cynamon. Podawać na gorąco. Dla urozmaicenia można dodać bitą śmietanę.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×