Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 89
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 5 rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 bardzo mały ząbek czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki oliwy extra virgin (opcjonalnie)
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Zacznę może od tego, że ser zmiksowałam chwilę w robocie kuchennym (z końcówką z nożem), ale oczywiście nie musicie tego robić, wystarczy rozgnieść go widelcem. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek myjemy i szatkujemy. Ilość tych dodatków jest dowolna, nie musicie ściśle trzymać się moich propozycji. Do sera dodajemy szczypiorek, rzodkiewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, sól, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem można go lekko skropić oliwą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×