Pasta z paluszków krabowych w miseczkach z chleba
Składniki
Chlebowe miseczki
- 12 szt chleba tostowego
- 3 łyżki oleju
Pasta krabowa
- 300 g paluszków krabowych
- 3 łyżki twarogu
- 2 łyżki majonezu
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
- oliwa z czosnkiem i chilli
Przygotowanie:
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Formę na muffiny delikatnie natłuścić.
Z chleba tostowego odkroić skórki. Chleb delikatnie rozwałkować, ułożyć w formie. Piec ok 8 minut. przestudzić.
Krok 2
Wszystkie składniki pasty zmiksować na gładką masę. Pastę doprawić do smaku. Gdyby była za gęsta i sucha, dodać jogurtu, lub oliwy.
Pastę wyłożyć do miseczek, tuż przed podaniem. Miseczki udekorować szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką.