Krem z groszku by Darek Kuźniak dla Crock-Pot
Składniki
- 0.5 kg Groszek zielony (może być również mrożony)
- 1 szt Cebula
- 50 ml Oliwy
- 0.5 L Bulionu warzywnego
- 200 ml Śmietany 20%
- 0.25 pęczka świeżej mięty
- 0.25 pęczka natki pietruszki
- szczypt soli
- szczypt pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Cebulę zeszklij na patelni, przełóż do wolnowaru, zalej bulionem.
Krok 2
Kolejno dodaj natkę pietruszki (siekaną) i śmietanę. Ustaw na poziomie LOW na 90 min. Dodaj listki mięty i zblenduj.
Krok 3
Całość przetrzyj przez sito. Dopraw solą i pieprzem.
*Podaj z listkami mięty i płatkami gorzkiej czekolady.