Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami
Składniki
- 1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
- 5 szt pomidorów
- 2 szt cebule
- 1 L bulionu
- 25 dkg pierożków raviolli
- 2 łyżki masła
- do smaku pieprz
- do smaku sól
- do smaku słodka papryka
Przygotowanie:
Krok 1
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy dynie. Smażymy ok. 10 minut. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dynię przekładamy do garnka. Dodajemy pomidory i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 30 minut. Zupę miksujemy za pomocą blendera. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy słodką paprykę do smaku. Pierożki przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zupę podajemy na ciepło z pierożkami.