CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI

Dodany przez: zyj smacznie i zdrowo (więcej moich przepisów)

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Obejrzane: 267
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • ½ kulki białej mozzarelli
  • 1 pomidor obrany ze skóry
  • 1 czerwona cebula
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).

Krok 2

Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×