CHRUPIĄCE TOSTY Z MOZZARELLĄ I SALSĄ POMIDOROWĄ Z ZIOŁAMI
Składniki
- 2 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- ½ kulki białej mozzarelli
- 1 pomidor obrany ze skóry
- 1 czerwona cebula
- kilka listków bazylii
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- sól sodowo-potasowa
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).
Krok 2
Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.