Mini hot-dogi z guacamole i salsą pomidorową
Składniki
- - awokado bardzo dojrzałe 2 sztuki - cebula 1 sztuka - czosnek 1 ząbek - sok z cytryny 2 łyżki - sok z limonki 1 łyżka
- - płatki chilli 1/4 łyżki - świeża kolendra 1 mały pęczek - sól i pieprz do smaku - dojrzałe pomidory 300 g - olej rzepakowy 2 łyżki - bazylia świeża ok. 20 listków - parówki mini 12 sztuk - bułki do mini hot-dogów Dan Cake 2 opakowania
Przygotowanie:
Krok 1
Oba awokada przekroić na pół, wyciągnąć pestki, a następnie miąższ łyżką. ½ cebuli i czosnek obrać, pokroić w plastry. Kolendrę posiekać. Wszystkie składniki zmiksować z awokado, płatkami chilli, sokiem z cytryny i solą. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju przez ok. 10 minut. Następnie zmiksować z pozostałą cebulą, posiekaną bazylią, sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Parówki podgrzać, umieścić w bułkach do mini hot-dogów Dan Cake, wypełnić salsą pomidorową i przygotowanym wcześniej guacamole.