Bezglutenowe ciasto marchewkowe ze śliwkami

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1290
Porcje: 8
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 70 g mąki kukurydzianej
  • 70 g mąki ryżowej
  • 70 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 szt jajek
  • 220 g grubo startej marchewki
  • 200 g cukru
  • 130 g oleju
  • 0.5 łyżeczki cynamonu
  • 0.5 łyżeczki kardamonu
  • 150 g śliwek, pokrojonych w ćwiartki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik nastawić na 180 C- grzanie góra-dół.
Suche składniki przesiać i połączyć w misce. Cukier wymieszać z jajkami, aż masa będzie gładka. Dodać olej i wymieszać jeszcze raz
Do mokrych składników dodać suche i wymieszać tylko do połączenia. Dodać marchewkę i wymieszać ponownie. Ciasto przelać do formy a na wierzchu ułożyć śliwki. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 45 minut do suchego patyczka.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×