Mazurek migdałowo – czekoladowy
Składniki
Ciasto
- 300 g mąki
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 200 g margaryny
- 100 g cukru
masa
- 4 jajka
- 250 g cukru pudru
- 200 g mlecznej czekolady
- 150 g płatków migdałowych
- 3 andruty
Przygotowanie:
Krok 1
Ze składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Następnie wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm.
Krok 2
Jajka ubić z cukrem. Czekoladę zmiksować za pomocą blendera, dodać do jajek. Dodać migdały oraz pokruszone andruty. Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 30 in w temp. 180 st. Przestudzić i polać polewą lub stopioną czekoladą. Dowolnie udekorować.