Owocowe pavlove
Składniki
beza
- 5 szt białek
- 300 g cukru
- 2 łyżeczki octu
krem
- 400 ml śmietany kremówki (36%)
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
Przygotowanie:
Krok 1
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijana dodawać stopniowo cukier oraz ocet. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy szklanki lub talerzyka odrysować na papierze kółka.
Krok 2
Gotową masę wykładać według narysowanego kształtu. Na górze przy pomocy łyżki zrobić niewielkie wgłębienie na owoce. Piekarnik nagrzać do 180ºC, wstawić bezy i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec ok. 35 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy na kolejne 35 minut. Następnie wyjąć i ostudzić. W tym czasie ubić kremówkę na sztywno z cukrami. Śmietanę wykładać na wystudzone bezy i udekorować świeżymi i umytymi owocami.
Smacznego! :)