Owocowe pavlove

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2405
Porcje: 9
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

beza

  • 5 szt białek
  • 300 g cukru
  • 2 łyżeczki octu

krem

  • 400 ml śmietany kremówki (36%)
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijana dodawać stopniowo cukier oraz ocet. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przy pomocy szklanki lub talerzyka odrysować na papierze kółka.

Krok 2

Gotową masę wykładać według narysowanego kształtu. Na górze przy pomocy łyżki zrobić niewielkie wgłębienie na owoce. Piekarnik nagrzać do 180ºC, wstawić bezy i zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec ok. 35 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy na kolejne 35 minut. Następnie wyjąć i ostudzić. W tym czasie ubić kremówkę na sztywno z cukrami. Śmietanę wykładać na wystudzone bezy i udekorować świeżymi i umytymi owocami.

Smacznego! :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×